Reumatologija - Poliklinika dr. Obad - Split

Reumatologija

Reumatolog je liječnik koji se specijalizirao za dijagnosticiranje i liječenje reumatskih bolesti, a to su stanja koja zahvaćaju zglobove, kosti, mišiće i tetive. Reumatolozi su obučeni za prepoznavanje i liječenje širokog spektra stanja, uključujući osteoartritis, reumatoidni artritis, lupus i giht. Također mogu liječiti srodna stanja kao što su fibromijalgija, Sjogrenov sindrom i vaskulitis.

Reumatologija

Rematolozi obično provode temeljit fizički pregled i pregled pacijentove povijesti bolesti kako bi postavili dijagnozu. Također mogu naručiti krvne pretrage, slikovne pretrage i druge dijagnostičke pretrage kako bi potvrdili dijagnozu ili isključili druga stanja.

Ambulanta za reumatologija - Poliklinika ObadLiječenje reumatskih stanja

može uključivati lijekove, fizikalnu terapiju i promjene načina života kao što su gubitak težine i tjelovježba. U nekim slučajevima, reumatolog također može preporučiti operaciju za popravak ili zamjenu oštećenih zglobova.

Ako osjećate simptome poput bolova u zglobovima, ukočenosti ili oteklina, važno je konzultirati se s liječnikom radi pravilne dijagnoze i liječenja. Reumatolog može pružiti stručnu skrb i podršku za upravljanje vašim reumatskim stanjem i poboljšanje kvalitete vašeg života.